Megindult a pár ezres tüntető tömeg a Kossuth tér felé

politika
2017 május 21., 14:22
comments 328

A tömeggel vonuló Ács Dani szerint olyan 5 ezer ember gyűlt össze a Műegyetem Rakparton, hogy tüntessen a kormány politikája ellen, Haszán kolléga szerint ennél többen is lehetnek. A "Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!" címen meghirdetett demonstrációt a CEU, a civilek és a szabad sajtó elleni kormányzati támadások, valamint az unióellenes külpolitika miatt kezdeményezték egymással összefogó szervezői csoportok. 

A rakparton beszédet mondott a Romaversitast képviselő Dinók Henriett, aki azt hangsúlyozta, hogy a CEU vegzálásával a hatalom egy olyan oktatási intézményt lehetetlenít el, amely többet tett a magyar romák felzárkóztatásáért, mint a kormány. Az utána színpadra álló Lukácsi Katalin, KDNP-ből kilépett kutató arról beszélt, hogy ez a kormány "Ferenc pápa helyett Habony Árpád szellemiségét képviseli". 

A lassan de folyamatosan duzzadó tömeg 18 óra környékén elindult a tervezett útvonalon, a Szabadság hídon át a Kossuth térre, ahol további beszédek következnek majd. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.