Megtelt a Kossuth tér kormányellenes tüntetőkkel

2017 május 21., vasárnap 18:21
410

Keresztülvonult Budapesten és este 8 óra körül a Parlament előtt felállított színpadhoz ért az a több ezres tömeg, amely vasárnap délután a Műegyetem Rakparton gyűlt össze, hogy tüntessen a kormány politikája ellen. Az "Oktatási Szabadságot!" és a "Nem maradunk csendben!" csoportok a CEU, a civilek és a szabad sajtó elleni hadjárat mellett a kormány unióellenesség miatt is demonstrálnak.

A Gellért térnél a Romaversitast képviselő Dinók Henrietta és a KDNP-t elhagyó kutató, Lukácsi Katalin beszéltek. A Kossuth téren rövid koncerteket követően Vágó Gábor ex-LMP, korrupcióellenes aktivista, Lengyel Máté, a Cambridge-i Egyetem és a CEU oktatója, László Luca CEU-s hallgató és a Civilizáció csoportot képviselő Deák Éva mondott beszédet. 

A tömeg békésen vonult végig a Gellért tér - Szabadság híd - Vámház körút - Múzeum körút - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalon. A tömegben sok uniós zászlót lehetett látni, nem maradtak otthon a mókás transzparensek, és nem maradt el a tüntetések állandó programpontja, a mobilemelés sem. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt