Matolcsy unokatestvérének bankja újabb bukott cég ügyfélállományára úszott rá

2017 május 22., hétfő 8:38
14

Szemerey Tamás – aki Matolcsy György unokatestvére – amellett, hogy a közelmúltban az MKB húsz százalékának a tulajdonosa lett, még egy saját bankja is van, a Növekedési Hitel Banki, amiről tavaly megírtuk, hogy orrán-száján hitelezi Szemerey és Matolcsy köreinek, illetve Szemereynek magának a saját üzleteit.

Ez az apró bank pedig egymás után húzza be a bajba került befektetési szolgáltatók ügyfeleit, most legutóbb éppen a Brokernet utódcégeként létrejött Quantis Alpha ügyfelei kerültek át a kisbankhoz – írja az Index.

De nem ez az első:

  • 2015-ben először a Buda-Cash-hez kötődő Access Alapkezelő ügyfelei kerültek át,
  • nem sokkal később a Buda-Cash teljes ügyfélköréért kiírt pályázaton egyedüliként indult és nyert az NHB (pedig elméletileg nem is indulhatott volna országos fiókhálózat hiányában),
  • idén május 15-től a Solar Capital Zrt. ügyfeleit is az NHB szolgálja ki,
  • június 24-től pedig a Quantis Alpha befektetési alap kerül át a Szemerey-bankhoz.

Ez az alap korábban százmilliárd forintot kezelt, de ez mostanra 8 milliárdra olvadt az Index szerint. A megállapodás keretében Quantis Consulting ügynökhálózata is értékesíteni fogja az NHB termékeit. (A cég éppen a napokban kapott egy elég nagy, 52 milliós bírságot az MNB-től, mert nem tájékoztatta ügyfeleit kellőképpen az eladott biztosításokról.)

Az Index cikkéből az is kiderült, hogy az NHB megtartotta a Buda-Cash-től átvett ügyfelek kétharmadát, pedig korábban arra számítottak, hogy csak az egyharmaduk marad majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt