Mengyi Roland kereste meg a minisztériumi dolgozókat, az ügyészség szerint ezért nem lehet felelősségre vonni őket

2017 május 22., hétfő 14:36
120

Az MSZP-s Bárándy Gergely a Parlamentben a fideszes Mengyi Roland büntetőügyével kapcsolatban arról érdeklődött, miért „vágta el” a minisztériumi szálat a Központi Nyomozó Főügyészség, „a Fidesznek az ökle”, az eljárás megszüntetésével.

Bárándy az ügyet összefoglalva elmondta, a minisztérium a pályázatot úgy írta ki, ahogy a gyanúsítottak akarták. Olyan nincs, hogy nincs minisztériumi felelőse az ügynek – mondta. Az ügyben Farkas Anikó, a miniszter kabinetfőnöke és Köpeczi-Bócz Tamás volt államtitkár egymásnak ellentmondó vallomást tett, mégsem szembesítették őket, és Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert is indokolt lett volna meghallgatni – mondta.

Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy:

Mengyi Roland ügye bírói szakban van, a vádirat szerint a fideszes képviselő kereste meg a volt államtitkárt, aki a megkeresést továbbította a főosztály-vezetőjének, majd ezután írták ki a pályázatot, és a minisztérium részéről eljáróknál „büntetőjogi felelősséget nem lehetett kimutatni”.

A nyomozóhatóság azt hallgatja ki tanúként, akitől érdemi információ várható – mondta Polt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt