Egy 8 éves kislány is meghalt a manchesteri terrorban

terror
2017 május 23., 12:31
comments 105

Georgina Callander után Saffie Rose Roussos a második azonosított és nyilvánosságra hozott áldozata a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadásnak, amiben összesen 22-en haltak meg, 59-en sérültek meg, és amiért az Iszlám Állam már vállalta a felelősséget.  

Saffie Rose édesanyjával, Lisa Roussos-val és testvérével, Ashlee Bromwich-csal volt a Manchester Arenaban Ariana Grande koncertjén, amikor a támadás - ottani idő szerint 22.30 magasságában - történt. Ashlee Bromwich is megsérült, kórházban ápolják. 

Az már biztos, hogy egy elkövető robbantotta fel a házi készítésű pokolgépet, és öngyilkos merényletet történt. Egy 23 éves férfit, akinek köze lehetett a támadás előkészítéséhez, a brit rendőrség őrizetbe vett. 

Saffie Rose a Tarleton általános iskola diákja volt, az intézmény tanára, Chris Upton elmondta, hogy sokkolta őket a támadás. A kislány iskolatársainak pszichológusok segítenek majd feldolgozni a tragédiát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.