Kipaterolták Matolcsy kedvenc tanárát Orbán kedvenc egyeteméről

oktatás
2017 május 23., 6:34
comments 98

Lentner Csabát váratlanul, a szemeszter közepén elmozdították a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének éléről. A tanszéket másfél éve az egyetemi vezetés felturbózta, ami azért is érdekes, mert Lentner tanár úr úgy mellékesként a közpénzek kezelésében kreatív Pallas Athéné Domus Scientiae Közalapítvány kuratóriumát is vezeti. A közgazdász oktató öt éve vezette a tanszéket. 

Matolcsy György nagy hódólójáról van szó, aki többször kiállt már a jegybankelnök mellett. Az alapítványi költések nyilvánosságáról döntő Alkotmánybíróság szerinte "hátba döfte" Matolcsyt, és megvédte a jegybankelnököt akkor is, amikor az MNB vezetője elhasalt az NKE doktori iskolában, méghozzá azzal, hogy "Matolcsy György több mint egy Phd-fokozat".  

A változás hivatalosan az intézet átnevezésével jár: mostantól Nyikos Györgyi vezeti az  Államháztartástani és Pénzügyi Jogi Intézet néven futó tanszéket. Lentnert sem hagyták az útszélén: kap egy kisebb, négy személyt foglalkoztató közpénzügyi kutatóintézetet. Matolcsy sikertelen doktorija után ez a második esemény, ami arra utal, hogy a jegybankelnök befolyása megcsappant az egyetemen, amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felségterületének is tartanak. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt