Putyinék belehúznak a stadionépítésbe

2017 május 23., kedd 14:39
20

Oroszország mindent megtesz azért, hogy az összes objektum idejében elkészüljön az idei Konföderációs Kupára és a jövő évi világbajnokságra - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Krasznodárban fogadta Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét.

Gianni Infantino és Vlagyimir Putyin Fotó: Alexei Druzhinin/Sputnik

Putyin köszönetet mondott vendégének a két torna megszervezésében nyújtott FIFA-támogatásért. Infantinonak nincs kétsége afelől, hogy Oroszország teljesíti vállalt kötelezettségeit. 

A FIFA elnökeként, de ami ennél is fontosabb, focidrukkerként az egész világot meg tudom hívni a Konföderációs Kupára és a világbajnokságra, hogy felfedezze ezt a gyönyörű országot” - mondta Infantino, méltatva Moszkvának az orosz és a nemzetközi labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseit.

A megbeszélés előtt az orosz vezető és a FIFA elnöke megtekintette a Krasznodár csapatának új stadionját, amely végül nem került a vb helyszínei közé.

A Konföderációs Kupát június 17. és július 2., a világbajnokságot pedig 2018. június 14. és július 15. között rendezik meg Oroszországban. 

Az Oroszország, Németország, Portugália, Mexikó, Chile, Kamerun, Ausztrália és Új-Zéland részvételével sorra kerülő Konföderációs Kupa mérkőzéseinek házigazdája Moszkva, Szentpétervár, Szocsi és Kazany lesz. A vb helyszínei az említett városokon túl Jekatyerinburg, Szaranszk, Szamara, Rosztov-na-Donu, Kalinyingrád, Nyizsnyij Novgorod és Volgográd lesznek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt