Ferenc pápa adott Trumpnak egy 192 oldalas pápai levelet a klímaváltozásról

Donald Trump amerikai elnök vatikáni látogatásán kapott I. Ferenctől egy 192 oldalas levelet, amit maga a pápa írt a klímaváltozásról. Az enciklikát még 2015-ben adta ki a pápa, néhány hónappal a környezetvédelmi mérföldkőnek tartott párizsi klímaegyezmény megszületése előtt. A levélben a pápa arról is, hogy minden kereszténynek kötelessége szem előtt tartani a bolygó élővilágának védelmét.

A párizsi klímaegyezményt az Obama-éra egyik fontos örökségének tartják az Egyesült Államokban, és Trump már a választási kampányban is célozgatott arra, hogy kiugrasztaná az Egyesült Államokat az aláírók közül. Ez pedig azért baj, mert az USA a Föld egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátója, és ha esetleg Trump eltávolítaná az országát az egyezményben foglalt korlátozásoktól, várhatóan a többi nagy kibocsátó is megpróbálná ugyanezt, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba.

Donald Trump olyanokat is mondott, hogy a klímaváltozást egy hoaxnak tartja, és csökkentette több, környezetvédelemmel foglalkozó amerikai kormányszerv költségvetését is. (Yahoo)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.