Ma ötmilliárdért vettek Andrássy úti palotát a Matolcsy-alapítványok

gazdaság
2017 május 25., 18:41
comments 83

14,9 millió euró, tehát kevés híján ötmilliárdot fizettek a Pallas Athéné alapítványok gigantikus luxusingatlan-gyűjteményük legújabb darabjáért, az Andrássy út 40-42. alatti Ybl-palotáért. Az épületben 3500 négyzetméternyi bérbe adható terület van.

A Napi.hu szerint egy olyan érdekeltségi körtől veszik az ingatlant, amelyik érintett volt a Kulcsár-ügyben: az eddigi tulajdonos Ramexa Zrt. a Mudura-családhoz kötődik, akik cégének egy nagyváradi projektjébe jelentős összeget fektettek Kulcsár Attiláék.

Ennél is érdekesebb, hogy – akárcsak az Eiffel-palotát – az ingatlant több mint hárommilliárd forint értékű UniCredit-jelzálog terheli. Az UniCredit magyarországi vezetője, Patai Mihály Matolcsy György jó barátja, amikor Matolcsynak válása idején lakásra volt szüksége, a rendelkezésére bocsátotta saját várbeli lakását. Bankja korábban is kapott segítséget Matolcsytól.

A Pallas alapítványok közölték, jelenleg 73,1 milliárd forintra becslik ingatlanportfóliójuk értékét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.