Ma ötmilliárdért vettek Andrássy úti palotát a Matolcsy-alapítványok

2017 május 25., csütörtök 18:41
87

14,9 millió euró, tehát kevés híján ötmilliárdot fizettek a Pallas Athéné alapítványok gigantikus luxusingatlan-gyűjteményük legújabb darabjáért, az Andrássy út 40-42. alatti Ybl-palotáért. Az épületben 3500 négyzetméternyi bérbe adható terület van.

A Napi.hu szerint egy olyan érdekeltségi körtől veszik az ingatlant, amelyik érintett volt a Kulcsár-ügyben: az eddigi tulajdonos Ramexa Zrt. a Mudura-családhoz kötődik, akik cégének egy nagyváradi projektjébe jelentős összeget fektettek Kulcsár Attiláék.

Ennél is érdekesebb, hogy – akárcsak az Eiffel-palotát – az ingatlant több mint hárommilliárd forint értékű UniCredit-jelzálog terheli. Az UniCredit magyarországi vezetője, Patai Mihály Matolcsy György jó barátja, amikor Matolcsynak válása idején lakásra volt szüksége, a rendelkezésére bocsátotta saját várbeli lakását. Bankja korábban is kapott segítséget Matolcsytól.

A Pallas alapítványok közölték, jelenleg 73,1 milliárd forintra becslik ingatlanportfóliójuk értékét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt