Politikai programot hirdetett a Facebook ura

Mark Zuckerberg – aki a Facebook alapítása idején elhagyta a Harvard egyetemet – visszatért, és sikeresen lediplomázott, pontosabban kapott egy tiszteletbeli diplomát. A diplomaátadót pedig arra használta, hogy gyakorlatilag politikai programot hirdessen.

Zuckerberg az utóbbi időben, és főleg Trump hatalomra kerülése gyanúsan politikusan viselkedik, például néha váratlanul beállít amerikai választókhoz stratégiai helyeken, ahogy elnökjelöltek szokták.

Politikai programbeszédét egy fideszes nemzeti konzultáción úgy jellemeznék, hogy "Soros György": a tekintélyelvűség és a nacionalizmus ellen érvelt, egy nyitott, egyenlőbb és összekapcsolódó társadalom mellett. Úgy fogalmazott, a harc nem nemzetek között, hanem eszmék között történik: az egyik oldalon vannak azok, akik le akarják lassítani a kereskedelmet és a bevándorlást, a másik oldalon pedig azok, támogatják ezeket.

Valami baj van azzal a rendszerrel, ahol én pár év alatt több tíz milliárd dollárt csinálok, miközben egy csomó diák nem tudja fizetni a diákhitelét, nem hogy saját céget nem tud indítani

– mondta önkritikusan.

Beszéde végén még egy könnycseppet is elmorzsolt (!), amikor egy bevándorló diák problémáit ecsetelte.