Soha nem találnák ki, hol sikerült elhelyezkednie Polt Péter frissdiplomás lányának

politika
2017 május 25., 04:28

A 24.hu értesülése szerint Polt Péter legfőbb ügyész kisebbik lánya, Polt Petra frissdiplomásként a Magyar Nemzeti Bank jogi osztályán talált munkát. A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bankban nem ő az első Polt-rokon, itt dolgozik a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna is, aki ráadásul épp a személyzeti ügyekért felelős vezető. A munkájáért ügyvezető igazgatóként havi bruttó 4 millió 950 ezer forintot visz haza.

Polt-Palásthy Marianna nem vér szerinti rokona Polt Petrának, utóbbi ugyanis a legfőbb ügyész korábbi feleségétől született, ettől függetlenül azonban családtagoknak számítanak. Éppen ezért kérdezte a jegybankot a 24.hu, hogy Polt-Palásthy Marianna részt vett-e a Polt Petra felvételéről szóló döntés meghozatalában.

Kacagnak.
photo_camera Kacagnak. Fotó: Illyés Tibor MTI

Az MNB erre kitérő választ adott, azt írták, hogy Polt Petra „a jegybankban az MNB általános felvételi eljárása eredményeképpen kapott jogászi munkakört a Jogi igazgatóságon”.

Matolcsyék szerint nem lehet szó összeférhetetlenségről sem, hiszen

„az érintett munkavállaló nem áll alá-fölé rendeltségi viszonyban a személyügyekért felelős vezetővel, így összeférhetetlenség nem áll fenn”.

Polt Petra idén január óta dolgozik a jegybankban, a 24 szerint az 1993-ban született lánynak így ez lehet jogászként az első munkahelye. (24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.