100 millió forint közpénzt kapott Csányiék alcsúti golfklubja

sport
2017 május 26., 08:09
comments 66

Mintha nem is közpénzről lenne szó, annyira nehéz megtudni, hogyan hasznosul majd az a százmillió forint, amit az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Club kapott a Magyar Golf Szövetségtől. A cél elvileg az, hogy a pénzből szálláshelyeket létesítsenek a Junior Golf Akadémia növendékei számára. 

A 24.hu igyekezett utánajárni, milyen feltételekkel kapta meg a 100 milliót a klub. Nem rajtuk múlt, hogy erről nem igazán derült ki semmi. Arra voltak kiváncsiak, hogy a százmilliós támogatás mellé tesz-e önrészt a Csányi Sándor fiának, Csányi Attilának az érdekeltségébe tartozó Máriavölgy Zrt., azt is szerették volna megtudni, hogy akkor csak az akadémisták használhatják-e az új szálláshelyeket, vagy ha azok üresek, akkor szabadon kiadhatja azokat a klub. A klub azonnal a Golf Szövetséghez irányította az újságírót. 

A kérdésekre a Golf Szövetség sem válaszolt, annyi derült ki, hogy a válogatott játékosok ingyen használhatják a létesítményt.

A támogatást a szövetségnek utaló Emberi Erőforrások Minisztériuma kicsit kommunikatív volt, annyiban, hogy a célok egyike az akadémiai infrastruktúra fejlesztése. A feltételek javítása már rövid távon „olyan ugrásszerű fejlődést hozhat, amellyel a sportág a következő olimpiai játékokon nagyobb eséllyel indulhat az éremszerzésért”. Az is kiderült még, hogy a klub tizenöt évig a támogatási szerződésben meghatározottak szerint ad helyet a golfozóknak a Pannónia klub. Arról már semmi tájékoztatás, hogyan választották ki éppen ezt a klubot.

Tegnapi friss hír a Magyar Golf Szövetségről, hogy Szivek Norbert lett az elnöke. Tökéltes választás. Hogy ő pontosan kicsoda, arról itt írtunk bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.