Csúszik a Millenáris átépítése

Budapest
2017 május 28., 9:29
comments 35

A Miniszterelnökség nemrég közölte, hogy eredménytelenül zárult a Millenáris területén megvalósítandó közpark, közösségi tér, felszíni és felszín alatti létesítmények kivitelezéseére indított közbeszerzési eljárás, mert az ajánlatok mindegyike jelentősen meghaladta a tervezett költségkeretet. 

Az ütemterv szerint a Millenáris Park és a Margit körút közötti területen az építkezés és a parkosítás 2017 őszéig tartott volna. A Millenáris Park bővítésére az állam 2013-ban alapította meg a Millenáris Széllkapu Kft.-t, amelynek egyik első feladata volt, hogy terveztesse meg és vezényelje le a Margit körúton álló régi ipari minisztérium és a Ganz-gyár régi épületeinek bontását. Ezek a munkálatok tavaly befejeződtek.

Az erről szóló összefoglalójában a Magyar Idők megemlíti, hogy a Millenáris másik felén a Várból leköltöző Nemzeti Táncszínház építkezése jelenleg is folyik az egyik ipari csarnok átalakításával. Az épület végleges kiviteli tervei március végére készültek el, és a Nemzeti Táncszínház az valószínűleg 2018 tavaszától működhet ott. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt