Igen furcsa arcot vágott a képviselőnek megválasztott Havas Henrik a Himnusz alatt

politika
2017 május 29., 10:09
comments 101
photo_camera Fotó: ez gifs

Mire utalhatott a kisorosziban önkormányzati képvselővé választott Havas Henrik az első, ünnepélyes testületi ülésen, a nyitó Himnusz közben vágott elszánt, ugyanakkor ajakjbiggyesztős arckifejezésével? Szándékosan talán semmire, politikai pályafutása legjelentősebb pillanatában azonban lehet, hogy egyszerűen elárulta magát. Havast nézve ugyanis először azt érzi az ember, hogy ezt már látta valahol, míg rá nem jön, hogy valóban, de a törikönyvben. Ez bizony az úgynevezett Habsburg-ajak, amit a legjobban II. Károly spanyol király portréján figyelhetünk meg.

II. Károly egyébként nemcsak a szélsőségesen kifejlett Habsburg-ajaktól szenvedett: a nyelve állítólag akkora volt, hogy alig tudott tőle beszélni. A kortársak beszámolói szerint mellett túl nagy volt a feje és sokszor rángatózott.

És tessék: amikor Havas az alakuló ülés során először és utoljára fontos szerepet kapott - neki kellett bejelentenie, hogy megszavazták-e a polgármester által felterjesztett alpolgármester-jelöltet - így rángatózott:

via GIPHY

Kérdés, megfelelő ugródeszka lesz-e a 814 választópolgárral rendelkező - igaz politikailag az átlagosnál aktívabb - Kisoroszi egy XXI. százasi Habsburg-karrierhez. 

És egyáltalán hogyan értelmezzük Havas arckifejezését annak a fényében, hogy egyes sajtóhírek szerint Habony Árpád talán Habsburg-származású, miközben az Orbán Család titkos birtokát eredetileg Habsburg József főherceg-nádor építtette?

photo_camera Fotó: TBG

Az első testületi kisoroszi ülésről készült videótudósítás alapján az igazi ínyenceknek amúgy is érdemes lesz feliratkozniuk a Danubia tv Youtube-csatornájára, hiszen itt valódi emberközeli kisoroszi történetekre számíthatunk, a főszerepben olyan, igazán szerethető hősökkel, mint

Kecskés Lászlóné, a helyi választási bizottság elnöke:

photo_camera Fotó: danubia tv

A fehér ingre húzott bőrmellény becsületét visszaadó Molnár Csaba polgármester:

photo_camera Fotó: Danubia tv

Az eskü alatt is klasszikusan Riga-lánc lazaságú Havas képviselő:

photo_camera Fotó: danubia tv

Valamint Havas újdonsült képviselőtársai, Surányi Péter és Kovács Sándor:

photo_camera Fotó: danubia tv


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.