Néhány nappal ezelőtt kísérletet tettünk arra, hogy saját testünkkel törjük az utat a zsákutcába jutott kávéművészet előtt. Így született meg a citresszó, a paprikávé, a banán’tte, sok-sok grimasz és heves szívverés, itt bemutattuk részletesen.
A dolog viszont nem állt meg a 444 konyhájának küszöbén.
A cikk után voltak, akik kedvet kaptak, és megcsinálták ezeket a fogásokat. Az első citresszó-észlelés az Instagramról jött:
És reméljük, hasonló bizsergés kísérte, amit a tesztelőink tapasztaltak.
Rögtön utána a hazai gasztroblog-szcéna képviseletében bejelentkezett Jókuti Bocuse d’or András egy paprikávés videóval:
Majd sparrow79hu, aki leírása szerint Manchesterben dolgozó magyar barista, elkészítette a professzionális citresszót:
és egy szép paprikávét is:
Mondhatnánk, hogy lefőtt a kávé, de inkább csak egy kávét kérünk.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.