Andy Vajna most csak 4,8 milliárdot rakott zsebre az államtól kapott kaszinómonopóliumból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Andy Vajna kormánybiztos-tévétulajdonos-sugar daddy fő pénzforrásait kaszinói képzik, amelyekre gyakorlatilag monopóliumot kapott az államtól. Fő kaszinós cége, a Las Vegas Casino Kft. a 2016-os év után

4 milliárd 766 millió 662 ezer 000 forintot utalt Andy Vajna luxemburgi cégébe, onnan pedig Andy Vajának.

Ez sokkal kevesebb, mint a tavalyi 6,1 milliárd.

Érdekesség: valami nem stimmel a nyereség körül.

Persze ki ne szédülne meg ilyen nagy számoktól!

Az eredménykimutatás szerint 6 milliárd 500 millió forint volt a 2016-os nettó nyereség a teljes kaszinó-cégcsoport szintjén, tehát Vajna nem vette ki az egész éves profitot. A nyereség nagy része, mintegy 3,8 milliárd forint egyébként az egyik leányvállalatból, az online kaszinókat is működtető LVC Diamond Kft-től jött.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.