Az Alkotmánybíróság munkacsoportot állít fel a lex CEU kivizsgálására

„Az Alkotmánybíróság munkatársaiból álló eseti munkacsoport kezdi meg működését a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatos indítvány tárgyalásának előkészítésére” – közölte az AB, aminek a belső előírásai szerint erre kivételes esetben, akkor kerülhet sor, ha az elnök úgy ítéli meg, „az ügy az összetettsége miatt már az előkészítés során szorosabb szakmai együttműködést igényel”. Az eseti munkacsoport által létrehozott szakmai anyagok az Alkotmánybíróság teljes ülésének munkáját segítik majd, a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos előterjesztés ezután kerülhet a Testület elé – áll a közleményben.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A fentiek alapján elképzelhető, hogy így elhúzódik az ítélethirdetés, vagyis a CEU – azaz a Budapesten működő amerikai egyetem, ami ellen a törvény született, és ami tegnap jelentette be, hogy egy tanévig még biztos Magyarországon marad – tovább maradhat bizonytalanságban, ez pedig a 2018/19-es tanév elindítását is veszélyeztetheti.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.