Elon Musk lemondott, nem ad tanácsot Trumpnak többé

2017 június 1., csütörtök 20:51
120

Elhagyom az elnöki tanácsadói testületet. A klímaváltozás létezik. A párizsi egyezmény elhagyása sem Amerikának, sem a világnak nem jó

– közölte Twitteren Elon Musk amerikai tech-mágnás, rögtön azt követően, hogy Trump bejelentette, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből.

Már tegnap jelezte ugyanott, hogy nem lesz más választása, ha Trump tényleg kilép az egyezményből.

Musk korábban megvédte ezt a tanácsadói pozíciót, pedig sokat támadták, például a Szilícium-völgyben nagy ellenkezést kiváltó Trump-féle bevándorlási korlátozások miatt. Ő akkor azzal érvelt, hogy jobb, ha marad, mert legalább talán befolyásolhatja Trump gondolkodását bizonyos kérdésekben. Azt is írta, hogy beszélt az elnökkel közvetlenül a párizsi egyezményről, és "óvatosan optimista" volt, hogy nem fog kilépni.

Bonyolítja a Tesla-tulajdonos Musk pozícióját, hogy Space-X nevű cége főleg állami szerződésekből finanszírozza magát, ezért neki súlyos pénzügyi gondokat okozhat, ha nyíltan konfrontálódik az amerikai kormánnyal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt