Elon Musk lemondott, nem ad tanácsot Trumpnak többé

külföld
2017 június 01., 20:51
comments 107

Elhagyom az elnöki tanácsadói testületet. A klímaváltozás létezik. A párizsi egyezmény elhagyása sem Amerikának, sem a világnak nem jó

– közölte Twitteren Elon Musk amerikai tech-mágnás, rögtön azt követően, hogy Trump bejelentette, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből.

link Forrás

Már tegnap jelezte ugyanott, hogy nem lesz más választása, ha Trump tényleg kilép az egyezményből.

Musk korábban megvédte ezt a tanácsadói pozíciót, pedig sokat támadták, például a Szilícium-völgyben nagy ellenkezést kiváltó Trump-féle bevándorlási korlátozások miatt. Ő akkor azzal érvelt, hogy jobb, ha marad, mert legalább talán befolyásolhatja Trump gondolkodását bizonyos kérdésekben. Azt is írta, hogy beszélt az elnökkel közvetlenül a párizsi egyezményről, és "óvatosan optimista" volt, hogy nem fog kilépni.

Bonyolítja a Tesla-tulajdonos Musk pozícióját, hogy Space-X nevű cége főleg állami szerződésekből finanszírozza magát, ezért neki súlyos pénzügyi gondokat okozhat, ha nyíltan konfrontálódik az amerikai kormánnyal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.