"Én dolgoztam Schmidt Máriával a Terror Házában, megtanultam, mi az a fenyegetés"

politika
2017 június 1., 17:16
comments 254

A címben idézett tökéletes mondat Szert Boglárka munkaügyi perén hangzott el egy tanútól, idézi az Index és a Magyar Nemzet. A tárgyaláson a riportok szerint egészen vicces és felkavaró dolgok hangoztak el.

Az ügy arról szól, hogy Szert Boglárka jogász januárban közölte a sajtóval: azért rúgták ki munkahelyéről, az Antall József Tudásközpontból, mert kifogásolta, hogy megfeddték egy munkatársát, amiért az attendolt egy olimpia elleni eseményt a Facebookon. Márciusban bejelentette, beperli volt munkahelyét. Az Antall József Tudásközpont viszont állítja, akkor már egyébként is ki akarták rúgni Szertet.

Ma volt a második tárgyalás, az elsőn a felek elutasították a peren kívüli megegyezést. A mai tárgyalási napon már tanúkat is hívtak. A beidézett tanúk között volt Antall Péter és felesége, a többiek pedig mind az ő beosztottjaik voltak, egyikük mondta azt, hogy Schmidt Mária alatt megtanulta, mi az a terror, de amit az AJT-nál talált, az nem is volt igazi fenyegetés.

Szert Boglárka többek között a következőket mondta az intézet működéséről:

  1. "Antall Péter mögött valós teljesítmény nincsen, jogosítványa nincsen, diplomája nincsen, nyelvet nem beszél. Csak egy 600 milliós költségvetés."
  2. "A szervezet az úgy működik, hogy Veronika (Antall Péter felesége) döntött el mindent, a Péter bejött néha, megebédeltek, és volt egy igazgató, aki semmit nem csinált. 'Lebegek a vizek felett' -  mondogatta Antall."
  3. "Szijjártónak mindig írni kell egy összefoglaló dokumentumot, amit aláírhat, mert szeret aláírni."

Antall Péter felesége, Antal-Horváth Veronika többek között kifejtette, hogy az olimpia elleni tüntetésre járó fiatalok buliként fogják fel a tüntetést, pedig az komoly dolog. Antall Péter pedig elmondta,

nem tudja, hogy hogy kell bekapcsolni a telefonját.

Érdekesség továbbá, hogy az eredeti ügyben megfeddett munkatárs – akit Szert a védelmébe vett – Antallék melllett tanúskodott. Azt mondta végül, el sem ment a Momentumos eseményre, amit eredetileg attendolt, mert "közbejött valami".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt