Szert Boglárka beperli az Antall József Tudásközpontot, amiért az kirúgta

2017 március 9., csütörtök 11:55
173

Január 30-án Szert Boglárkát Antall Péter, az Antall József Tudásközpont vezetője váratlanul kirúgta, miután Szert kiállt egy munkatársának az olimpiai népszavazással kapcsolatos véleménynyilvánítása mellett.

Szert Boglárka jogász beszél a Tanítanék mozgalom februári tüntetésén Fotó: Botos Tamás/444

Szert Boglárka beperli az Antall József Tudásközpontot, mert a munkatársát a politikai véleménye miatt zaklatták, és őt megtorlásként rúgták ki, miután a jogtalanság miatt szót emelt, és kiállt a véleménynyilvánítás szabadságáért.

A Momentum Mozgalom a Facebookon közölte, hogy támogatásként 800 ezer forint keretösszegig átvállalja az első és másodfokú per költségét (mármint akkor, ha Szert veszít).

Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia és az Antall József Tudásközpont vezetője sokáig nem szólalt meg az ügyben, állítása szerint azért, mert jogászokkal egyeztetve kivárt, de aztán úgy döntött: beperli az elbocsátott Szert Boglárkát.

Fun fact: Eközben a Bojtarok Tumblr felhívta a figyelmet arra a nagyon fontos tényre, az Antall József Tudásközpont levédette a thinkBDPST kifejezést. :D

Fotó: Bojtarok / Tumblr

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt