Szerződésszegés miatt visszakérte az MNB a csodazongorára adott pénzt

2017 június 1., csütörtök 18:47
214

A szerződés egyes pontjai sérelmet szenvedtek

– közölte a Magyar Nemzeti Bank az RTL Klubbal a csodazongorát gyártó Zengafons Kft. jegybanki támogatásáról. A 60 millió forintot, amit a 217 millió forintos uniós pályázat önrészére adtak a cégnek, visszakérték, és a cég vissza is fizette, közölte az MNB.

A Bogányi Gergely zongoraművész által megálmodott, 100% támogatásból elindított műanyag zongoráról mi írtunk először, de az minket is váratlanul ért, hogy eddig összesen egyetlen egy zongorát adott el a cég, tavaly pedig nulla forint árbevétele és óriási vesztesége volt.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a magyar kultúra napja előestéjén tartott gálakoncerten, az új magyar fejlesztésű Bogányi-zongora bemutatóján a Zeneakadémián 2015. január 21-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egészen szórakoztató választ adott a kérdésre mai sajtótájékoztatóján: a zongora ugyan "minden támogatást megérdemel", de "a világ zongorapiacán brutális versenytársakkal kell megvívni, ami nem olyan egyszerű dolog".

Azt is elmondta Lázár, hogy az értékesítési nehézségek átmenetiek. Nyilván, hiszen az állam már rendelt tíz darabot a senki nem kellő zongorából, több mint hétszázmillió forintért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt