Szerződésszegés miatt visszakérte az MNB a csodazongorára adott pénzt

gazdaság
2017 június 01., 18:47
comments 206

A szerződés egyes pontjai sérelmet szenvedtek

– közölte a Magyar Nemzeti Bank az RTL Klubbal a csodazongorát gyártó Zengafons Kft. jegybanki támogatásáról. A 60 millió forintot, amit a 217 millió forintos uniós pályázat önrészére adtak a cégnek, visszakérték, és a cég vissza is fizette, közölte az MNB.

A Bogányi Gergely zongoraművész által megálmodott, 100% támogatásból elindított műanyag zongoráról mi írtunk először, de az minket is váratlanul ért, hogy eddig összesen egyetlen egy zongorát adott el a cég, tavaly pedig nulla forint árbevétele és óriási vesztesége volt.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond  a magyar kultúra napja előestéjén tartott gálakoncerten, az új magyar fejlesztésű Bogányi-zongora bemutatóján a Zeneakadémián 2015. január 21-én
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a magyar kultúra napja előestéjén tartott gálakoncerten, az új magyar fejlesztésű Bogányi-zongora bemutatóján a Zeneakadémián 2015. január 21-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egészen szórakoztató választ adott a kérdésre mai sajtótájékoztatóján: a zongora ugyan "minden támogatást megérdemel", de "a világ zongorapiacán brutális versenytársakkal kell megvívni, ami nem olyan egyszerű dolog".

Azt is elmondta Lázár, hogy az értékesítési nehézségek átmenetiek. Nyilván, hiszen az állam már rendelt tíz darabot a senki nem kellő zongorából, több mint hétszázmillió forintért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.