Tombor András megszerezte a Mandinert, ketten felmondtak

Média
2017 június 01., 08:42
comments 193

Habony Árpád hitelezője, Tombor András volt miniszterelnöki főtanácsadó egy hete jegyeztette be a Mandiner Press Kft.-t, ami már az eddigi Mandiner Kft. helyett van kiírva a Mandiner kiadójaként. Az ezzel a lépéssel Habony-közelbe állított oldalon egyelőre nincs tájékoztatás a változásról. Frissítés: 11:42-kor kikerült egy közlemény, ami szerint Rajcsányi Gellért marad a főszerkesztő.

A Mandiner címlapja ma délelőtt.
photo_camera A Mandiner címlapja ma délelőtt.

A Mandiner nyomtatott újságként UFi, majd Reakció néven futott, ebből lett a mandiner.hu, ami nagyon sokáig Fidesz-közeli sajtónak számított, de az utóbbi pár évben egyre több lett a kormánykritikus anyaguk.

Az új kiadó hírével egy időben Bukovics Martin és Bakó Beáta távozott a szerkesztőségből, az ügyükben délutánra ígértek tájékoztatást. Az utóbbi hónapokban ők csinálták az Azonnali kérdések című videósorozatot, amiben parlamenti képviselőket kérdeztek, amivel például Kövér Lászlót meg Kósa Lajost is sikerült felidegesíteniük. (via Alfahír)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.