Kövér László Brüsszelre hivatkozva szigorít házszabályt, mert kérdezni mertek tőle a sajtófolyosón, pedig azt mondta, hogy nem lehet

parlament
2016 december 06., 12:04
comments 285

Ha Kövér László fideszes házelnök azt hitte, hogy a 444 kitiltásával minden jóra fordul, és többé nem érzi magát úgy, mint Füles a Micimackóból, akkor nagyot tévedett.

Most már ott tartunk, hogy a balliberálissággal sehogy sem vádolható Mandiner újságírói húzták fel annyira – egyébként a házszabályok maximális betartásával –, hogy a házszabályok további szigorításával fenyegetőzött.

link Forrás

Amikor a Mandiner újságírója, Bakó Beáta az arra kijelölt helyen kérdezett tőle, Kövér László rá se hederítve ment tovább, az újságíró pedig addig tartotta elé a mikrofont, de választ nem kapott. Kövér az ajtóból mégis visszafordult, és elhangzott ez a párbeszéd:

Kövér László: Ezt hogy tetszik képzelni? Azt mondtam, hogy nem. Erre hátulról az orrom alá dugja a mikrofont. Ez ön szerint milyen viselkedés?

Mandiner: Ez a sajtófolyosó, és talán szabad kérdezni.

Kövér László: Nem, nem szabad. Azt mondom, hogy nem, az nem szabad, sehol a világon. Tessék tanulmányozni az Európai Parlamentnek a sajtószabályzatát, és ott meg tetszik látni, hogy mi a rend Európában.

Mandiner: De ez a magyar parlament. Ön tetszett levetetni az EU-s zászlót a Parlamentről.

Kövér László: Ez azt jelenti az önök felfogásában, hogy még szigorúbb szabályok lesznek, mint amilyenek eddig voltak.

Mindezt tökéletesen keretbe foglalja, hogy a Mandiner kérdése Kövérhez az volt, hogy: „És önre milyen hatással van a hatalom?”

Tehát Kövér Lászlóra olyan hatással van a hatalom, hogy ha valami nem tetszik neki, akkor akár egy gyűlölt ellenségre, egy brüsszeli intézményre hivatkozva lehet elintézni, hogy senki se erőltesse ezt a nyilvánosság nevű dolgot.

Ennél valamivel viccesebb, de nem kevésbé szánalmas volt, amikor legutóbb Kovács Zoltán kezdett el totál összefüggéstelenül a Himnusz kifütyüléséről beszélni, mert arra a hétre az volt kiadva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.