Az USA új szankciókat vezetne be Észak-Korea ellen

külföld
2017 június 02., 02:17
comments 11

Szankciócsomagot terjesztett be Észak-Korea ellen az ENSZ Biztonsági Tanácsában az Egyesült Államok. A javaslat szerint az észak-koreai nukleáris és rakétakísérletek miatt 14 magánszemély és 4 vállalat ellen vezetnének be szankciókat. A kiszivárgott hírek szerint a szankcionáltak közt bankok, kereskedelmi cégek és az észak-koreai állampárt vezetői vannak.

Nikki Haley, elnökjelölt, egykori ENSZ-nagykövet, Dél-Karolina volt kormányzója
photo_camera Nikki Haley - Fotó: Spencer Platt/Getty Images/AFP Fotó: SPENCER PLATT

A javaslatot az Egyesült Államok előzetesen egyeztette Kínával, de az ENSZ-ből származó csütörtök esti információk szerint a BT többi tagja sem jelezte, hogy megvétózná a határozat elfogadását. Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet már kedden jelezte újságíróknak, hogy Washington és Peking - részletes egyeztetések után - várhatóan megállapodik az Észak-Korea ellen hozandó újabb szankciókban.

Az új szankciók bevezetése semmiképp nem váratlan, egyben nem jelent változást az eddigi Észak-Korea-politikában sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.