Azt mondták, fussunk, tíz percig meg se álljunk

külföld
2017 június 04., 18:46
comments 178
Fegyveres rendőr az egyik lelőtt támadó holttestével a Borough Market bejáratánál. A terroristák a London Bridge-en furgonnal hajtottak a járókelők közé, aztán gyalog rontottak be a Borough Market éttermeibe, ahol minden szembejövőre késekkel támadtak.
photo_camera Fegyveres rendőr az egyik lelőtt támadó holttestével a Borough Market bejáratánál. A terroristák a London Bridge-en furgonnal hajtottak a járókelők közé, aztán gyalog rontottak be a Borough Market éttermeibe, ahol minden szembejövőre késekkel támadtak. Fotó: GABRIELE SCIOTTO/AFP

Az étterem egyik hátsó helyiségébe zárkózott be Kovács Judit, aki a London Bridge közelében, egy étteremben dolgozik, ahova szintén berontottak szombat este a terroristák, jelentette az RTL Híradója.

A három támadó a London Bridge-en furgonjával az emberek közé hajtott többeket elgázolva, majd a járműből kiugorva egy közeli szórakozónegyed kocsmáiba és éttermeibe berontva késsel támadt minden szembejövőre. Kovács munkahelyének automata üvegajtaját ugyan gyorsan bezárták, de a "bárdokat lengető megvadult" támadók így is behatoltak.

Kovács többekkel egy zárható helyiségbe menekült. "Nem tudtam, hogy élnek-e még a kollégáim" - mesélte az RTL Klub Híradójának. A helyiségből később a rendőrök engedték ki, akik azt tanácsolták, hogy fussanak, tíz percig meg se álljanak.

A londoni terrortámadásban a támadók hét emberrel végeztek, ötvenet megsebesítettek. A támadókat nyolc perccel az akció kezdete után a kiérkező rendőrök agyonlőtték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.