Trump hisz a klímaváltozásban - mondta az egyik embere

Az USA ENSZ-nagykövete, Nikki Haley azt mondta, hogy az USA továbbra is küzdeni fog a maga módján a globális felmelegedés ellen, annak ellenére is, hogy Donald Trump csütörtök este bejelentette, hogy felmondja a párizsi klímamegállapodást.

Haley azt is mondta, hogy "Trump hisz a klímaváltozásban, és úgy vélekedik, hogy a környezetszennyezés része a problémának". Ez azért fontos nyilatkozat, mert tavaly, a választási kampány idején Donald Trump még kitalációnak nevezte a globális felmelegedést. 

Amikor Trump bejelentette, hogy felmondja az USA a klímavédelmi megállapodást, akkor nem tért ki erre, csak arról beszélt, hogy nagy gazdasági károkat okozna az USA-nak a szerződés betartása, és más országokat aránytalan előnyökhöz juttatna. Azóta szóvivőjét is hiába faggatták arról, hogy legalább a problémát elfogadja-e.

Trump bejelenti a párizsi szerződés felmondását.Fotó: SAUL LOEB/AFP

Nikki Haley azt ígérte, hogy az USA felelősségteljesen viselkedik majd, és attól, hogy kiléptek a klubból, még törődni fognak a környezetvédelemmel.

A párizsi klímamegállapodást 2015 decemberében a világ összes országa aláírta, Szíria és Nicaragua kivételével. Az USA most a harmadik állam a Földön, amelyik a kimaradók közé kerül. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.