Trump hisz a klímaváltozásban - mondta az egyik embere

külföld
2017 június 04., 06:50
comments 93

Az USA ENSZ-nagykövete, Nikki Haley azt mondta, hogy az USA továbbra is küzdeni fog a maga módján a globális felmelegedés ellen, annak ellenére is, hogy Donald Trump csütörtök este bejelentette, hogy felmondja a párizsi klímamegállapodást.

Haley azt is mondta, hogy "Trump hisz a klímaváltozásban, és úgy vélekedik, hogy a környezetszennyezés része a problémának". Ez azért fontos nyilatkozat, mert tavaly, a választási kampány idején Donald Trump még kitalációnak nevezte a globális felmelegedést. 

Amikor Trump bejelentette, hogy felmondja az USA a klímavédelmi megállapodást, akkor nem tért ki erre, csak arról beszélt, hogy nagy gazdasági károkat okozna az USA-nak a szerződés betartása, és más országokat aránytalan előnyökhöz juttatna. Azóta szóvivőjét is hiába faggatták arról, hogy legalább a problémát elfogadja-e.

Trump bejelenti a párizsi szerződés felmondását.
photo_camera Trump bejelenti a párizsi szerződés felmondását. Fotó: SAUL LOEB/AFP

Nikki Haley azt ígérte, hogy az USA felelősségteljesen viselkedik majd, és attól, hogy kiléptek a klubból, még törődni fognak a környezetvédelemmel.

A párizsi klímamegállapodást 2015 decemberében a világ összes országa aláírta, Szíria és Nicaragua kivételével. Az USA most a harmadik állam a Földön, amelyik a kimaradók közé kerül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.