Gigantikus jótékonysági koncerttel tért vissza Manchesterbe Ariana Grande

ÉLET
2017 június 05., 05:20
comments 80
photo_camera Fotó: DAVE HOGAN FOR ONE LOVE MANCHEST/AFP

Két hete 22-en meghaltak, több mint 110-en megsérültek egy öngyilkos merényletben, miután pokolgép robbant fel a Manchester Arenaban az amerikai énekesnő koncertje után. 

A Dangerous Woman turné keretében még két koncertre került volna sor Londonban, ezeket a fellépéseket a szervezők felfüggesztették, Ariana Grande viszont bejelentette, hogy amint teheti, egy jótékonysági koncert erejéig visszatér Angliában és koncertet ad a gyászoló Manchesterben. Erre vasárnap este került sor. 

link Forrás

Az Old Trafford krikettstadionban 50 ezren gyűltek össze a 3 órás emlékkoncertre. A csütörtökö óta árusított jegyeket 6 perc alatt kapkodták el. A One Love Manchester koncerten Ariana Grande mellett fellépett a Take That, a Black Eyed Peas, Miley Cyrus, Pharrell Wiliams, a Coldplay, Justin Bieber, Robbie Williams és Liam Gallagher is. A bevételeket az áldozatok családjának megsegítésére ajánlották fel. A rendezvényen egy perces néma gyászolással indult. 

link Forrás

Az előzetesen kalkulált 2 millió font ötszöröse, 10 millió font folyt be a városi tanács által létrehozott We Love Manchester alapítványhoz. A koncertet a BBC televíziós és rádiócsatornái is közvetítették, Ariana Grande a Facebookon közvetítette az eseményt, amit több százezren követtek egyszerre online. 62 millió megtekintésnél tart a koncert hétfő reggel. 

Szombaton újabb terrortámadásra került sor Angliában. A londoni merényletekben hét ember vesztette életét. (Guardian / Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.