Nem kínálták meg itallal, és gúnyolódtak rajta, ezért rendezett tömeggyilkosságot Szergej Jegorov

bűnügy
2017 június 05., 15:12
comments 124

Nem kínálták meg itallal, gúnyolódtak rajta, ezért gyilkolhatta meg kilenc áldozatát a kerttulajdonosok hétvégi összejövetelén a Tveri területen található Redkino faluban Szergej Jegorov – közölték orosz sajtóforrások.

Rendőrautó a mészárlás helyszínén
photo_camera Rendőrautó a mészárlás helyszínén Fotó: Dmitrij Vinogradov/Szputnyik

A 45 éves Jegorov munkanélküli volt, alkalmi villanyszerelésből tartotta fenn magát a falu kertészeti egyesületénél. Redkinóban, ahol az anyja dácsájában élt, iszákosként ismerték, és kontár munkásnak tartották.

A kerttulajdonosok a születésnapos Tatyjana Arhipovát, az egyesület volt elnökének unokáját ünnepelték, ide állított be hívatlanul a már erősen ittas Jegorov. A villanyszerelőt elzavarták a terített asztaltól, és a társaság férfitagjai kilökdösték az utcára, majd megfenyegették, hogy vissza ne merjen menni.

Jegorov a falubeliek elbeszélésére hivatkozó sajtóbeszámolók egyik változata szerint azon sértődhetett meg, hogy az egyesület új és régi elnöke összeszólalkozott miatta, ugyanis az utóbbi kezdte el foglalkoztatni az alkalmatlannak mondott villanyszerelőt. Egy másik változat szerint a férfi testalkatán gúnyolódtak, és azt mondták, hogy ilyen adottságokkal sosem szolgálhatott korábban a hadseregben, ahogy azt állította.

Annyi biztos, hogy Jegorov hazahajtott a Szajga típusú vadászkarabélyáért, és visszatért, hogy bosszút álljon.

Közben a társaság elhagyta Arhipova házát, és egy másik portára tért be grillezni. Itt rontott rájuk Jegorov, és bocsánatkérést követelt. Mivel ez nem történt meg, tüzet nyitott. Négy nőt és öt férfit ölt meg. A legfiatalabb áldozat 34, a legidősebb 92 éves volt. Egy 21 éves lánynak sikerült a házban elrejtőzve megmenekülnie.

photo_camera Fotó: Dmitrij Vinogradov/Szputnyik

Az orosz Nyomozó Hatóság szerint az elkövető utolsó áldozatával, egy nővel azután végzett, hogy az megtagadta, hogy megássa a saját sírját. A bíróság elrendelte Jegorov letartóztatását és elmeorvosi vizsgálatát. A férfi korábban csak közlekedési kihágás miatt került összeütközésbe a törvénnyel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.