Orbán tavaly 18,7 milliót keresett, ami után 2,8 millió forint adót fizetett be

POLITIKA
2017 június 07., 09:46
comments 147

Az mfor.hu összesítette a kormany.hu-ra feltöltött dokumentumok alapján, hogy a kormány melyik tagja mekkora jövedelemből mennyi adót fizetett be. A cikk szerint átlagosan 2,2 millió forint adót fizettek a miniszterek és az államtitkárok.

  • Orbán Viktor tavaly 18,7 millió forintot keresett, ezután 2,8 millió forint (15 százalék) adót fizetett, ami kevesebb a 2015-ös jövedelme után fizetett 3,8 milliónál. (Ehhez képest nem sokat tudott félretenni.)
  • A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek 15,9 milliós jövedelme után csak 1,2 millió forintot kellett fizetnie, ráadásul 7,9 millió forint adócsökkentő kedvezményt tudott állítani. Ezzel ő fizetett a legkevesebbet.
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter is 1,9 millió adüt fizetett 13,2 milliós adóalapjuk után, pontosabban Szijjártó tudott még 300 ezer forint adócsökkentő kedvezményt is érvényesíteni.
  • Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter fizette a legtöbbet: 2,5 milliót 16,4 milliós adóalapja után.
  • Rogán Antal propagandaminiszter 2,3 milliót (mínusz a 300 ezer forint kedvezményt) adózott 15,9 milliós jövedelme után.
  • Az államtitkárok közötti rekorderek: Palkovics László, aki 45 milliós adóalapja után 6,7 milliót fizetett be, illetve a szintén emmis Czibere Károly, akinek a 12 milliós jövedelme után 614 ezer forintot kellett adóznia, bár 7,9 milliós adócsökkentő kedvezménye is volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.