Uniós forrásból épített szörpházat az edelényi polgármester felesége, de az eredmény sokkal inkább családi háznak tűnik

POLITIKA
2017 június 07., 07:40
comments 194
photo_camera Molnár Oszkár

EU-forrásból épített házat az edelényi polgármester, Molnár Oszkár felesége a településhez tartozó szőlőhegyen - írja a Magyar Nemzet. Egy szörpház megépítésére nyertek el 25,7 millió forintot 2013-ban, Molnárné Kristóf Adrienn pedig vállalta, hogy egyéni vállalkozóként öt éven át üzemelteti a szörpfőzdét.

A Magyar Nemzet helyszíni riportja szerint viszont termékeikkel sehol nem lehet találkozni, az épületetről pedig sokkal inkább tűnt úgy, hogy hétvégi, illetve családi házként használják.

A polgármester a lap kérdésére azt mondta, 

a szörpház ötéves fenntarthatóságát a pályázat alapján be kell tartaniuk, de ők nem öt évben gondolkodtak,

magyarázatot viszont nem adott arra, miért van kifejezetten családiház-jellege az uniós támogatásból felépített vállalkozás székhelyének. 

A modell nem ismeretlen - a 444 írt arról, hogy Izsák fideszes polgármestere épített egy vadászpanziót EU-támogatásból, aztán beköltözött. Abban az ügyben az ügyészség nyomozást is indított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.