Csetényi Csaba : 700 millió az én életstílusomon már nem változtat

media
2017 június 08., 05:17
comments 215
Csetényi Csaba
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Csetényi Csaba látszólag kiesett a kedvezményezett körből, helyette idén a New Land Media reklámügynökséget vezető Balásy Gyula nyerte a Miniszterelnöki Kabinetiroda  gigantikus, összesen 10 milliárd értékű kommunikációs tenderét. Azért közel 800 milliót osztalékot még ki tudott venni az Affiliate Network és a Network 360 cégeiből osztalékként, de kérdés, mit hoz a jövő. Erről is kérdezte a 168 óra.  

Tanulságos interjú, amiből kiderül, hogy az elmúlt évek során Csetényi csak eszköz lett egy politikai küzdelemben, szerinte ezért kapta a miniszter rejtélyes, meg nem nevezett ellenfeleitől az eposzi "Rogán szomszédja" jelzőt:

"Engem kizárólag arra használnak, hogy rajtam keresztül üssék Rogán miniszter urat. (...) ezért fogalmaznak úgy, hogy Rogán szomszédja vagyok, és nem ő az én szomszédom."

De vajon miért esett ki a pikszisből? Hogyhogy annyi év busás nyereség - három év alatt 23,7 milliárd forintnyi állami megbízás után - 2017-re szinte csak morzsák maradtak? Csetényi élesen visszautasítja azt a sok helyről hallott piaci hírt, ami szerint elszámolási viták merültek volna fel cégei és a Rogán-minisztérium között. Szerinte Balásyék egyszerűen csak jobb árakat adtak, ők viszont nem engedhetnek a minőségből. 

Közéleti tekintetben ennyi a lényeg -  ezek után Csetényi izgalmas életvezetési és pénzügyi tanácsokról ad. Érdemes őket szó szerint rögzíteni. 

Az irgalmatlan bevételekről:

"Üzletember vagyok, azért kelek fel reggel, és megyek be dolgozni, hogy pénzt keressek. Mondom, húsz éve dolgozom ebben az iparágban, látható, hogy szép egyenletesen növekedtünk."

Az osztalék kipakolásáról, ami hírek szerint az elszámolási vita miatt lehetett sürgős:

"32 éve vagyok vállalkozó. Közgazdasági egyetemet végzett kollégáimmal azóta is vitatkozom, mert abban hiszek, hogy ki kell venni a pénzt a cégből, különben elköltik. Bár a hétszázmillió nagy szám, tízmillió is sok. És a hétszáz az életstílusomon már nem változtat".

Arról, hogy nem változtatta meg a pénz, ugyanaz a budai srác, mint volt kamaszként:

"Ma is két sarokra lakom attól a helytől, ahol gyerekként felnőttem. Egy tizennyolc éves BMW-vel járok, az üzlettársammal húsz éve, anyukámmal, aki a szivarboltunkat vezeti, harminckét éve dolgozom együtt. Stabil az életem. A tavalyi is csak ugyanolyan év volt, mint a többi".

A sajtókapcsolatokról:

"Mindenkivel szóba állok. Nemcsak azért, mert közpénzzel foglalkozom, hanem mert számomra normális, hogy ha megkérdeznek, akkor válaszolok."

Habony Árpádról: 

"Nem egyeztetek vele. Néha találkozunk".

És végül a sajtószabaságról:  

"Magyarországon sajtószabadság van. Pont. (...)"  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.