Csődbe ment a kínai állatkert, a megvadult "gondozók" tigrisek közé vetettek egy szerencsétlen szamarat

Fotó: Wang feng/Imaginechina

Egy tehetetlen szamár lett az áldozata a changzoui állatkert üzleti gondjainak. A BBC a helyi Sina Weibo mikroblogra hivatkozva azt írja, hogy az állatkertet üzemeltető cég jogvitába keveredett egy másik vállalattal, a bíróság emiatt befagyasztotta az állatkert számláit, és nem tudott kereskedni a jószágokkal. Ettől a "gondozók" teljesen elvesztették az eszüket.   Két zsiráf és egy csimpánz is áldozatául esett a csődnek, mivel az állatkert nem tudott engedélyt szerezni az elszállításukra. A részvényesek állítólag nagyon dühösek, mivel nem csak a pénzüket nem látják viszont, még az állatok is pusztulnak. Azt gyanítják, hogy az állatkert és a bíróság összejátszanak a kisrészvényesekkel szemben, és dühükben élő állatokat vetnek a tigrisek elé.   

Az egyik befektető megpróbálta kimenekíteni az állatokat, de a biztonsági szolgálati ezt megakadályozta. Később azt nyilatkozta egy kínai lapnak, hogy ha már előnyük nem tud belőle származni, legalább megpróbálják megmenteni az állatokat, hogy ne ölessék le őket az üzemeltetők. Az állatkert hivatalosan nagyon sajnálta az esetet, és megígérték, több ilyen nem fordul elő. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.