Hawaii nem foglalkozik Trumppal, államként csatlakoztak a Párizsi klímaegyezményhez

külföld
2017 június 08., 04:44
comments 91

Néhány nappal azt követően, hogy Donald Trump kilépett a párizsi klímaegyezményből, az egyik amerikai állam, Hawaii törvényhozása már alá is írta a törvényt, ami összhangba hozza az állam környezetvédelmi szabályozását a párizsi elvekkel.

photo_camera Fotó: RON SACHS/dpa Picture-Alliance/AFP

Ezzel a Hawaii lett az első amerikai állam, amelyik kerülőúton visszatért a párizsi egyezményhez, de számos másik állam és város követheti. Kalifornia, New York és Washington állam kormányzói a héten létrehoztak egy nem hivatalos "klímaszövetséget", amelynek aláírói szintén elköteleződnek a párizsi egyezmény céljai mellett, ehhez csatlakozott Hawaii is.

Donald Trump június 1-én jelentette be, hogy az USA kilép a párizsi egyezményből, és csatlakozik a világon azon két országához, akik nem tagjai a megállapodásnak: Szíriához és Nicaraguához. Igaz, a kilépés folyamata elég lassú: legkorábban egy nappal a következő amerikai elnökválasztás után, 2020 november 4-én léphet ki az USA hivatalosan. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.