Fürjes Balázs nem mondta biztosra, hogy tartani tudják Csányi Sándor tervét az új Puskás megnyitására

Jelentős csúszásban van az új Puskás Ferenc Stadion építése, ami párját ritkító módon úgy lett drágábbb, hogy a terveket átszabták azért, hogy olcsóbb legyen. A munkák elhúzódása miatt Csányi Sándor MLSZ-elnököt saját bevallása szerint már háromszor is a szőnyeg szélére állították az UEFA-nál, hiszen Budapest is rendezője lesz a 2020-as Európa-bajnokságnak, és azt vállaltuk, hogy 2019-re már készen lesz az új Puskás, igaz, az éven belül már egyre későbbi átadást jeleztünk az európai szövetségnél.

Csányi legutóbb 2019 szeptemberi határidőt vállalt, novemberben pedig - a magyar-angol 6-3 évfordulóján - már a válogatott tesztelné a stadiont.

Ehhez képest Fürjes Balázs kormánybiztos a DigiSporton csak reményét fejezte ki, hogy meglesz novemberre a stadion, inkább év végét mondott, de biztosra csak azt ígérte, hogy a 2020-as Európa-bajnokságra biztosan készen lesznek. (A 6-3 egyébként november 25-én, és nem 26-án volt. Csak ha már szerveznék a meccset.)

Történik mindez úgy, hogy április óta Orbán Viktor már személyesen felügyeli a Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottságot.