Menny és pokol: a magyar válogatott és szurkolói egy éve és most

futball
2017 június 10., 05:39
comments 350
Szurkolók ölelik Dzsudzsákot és Guzmicsot az Ausztria elleni győztes mérkőzésen 2016. június 14-én.
photo_camera Szurkolók ölelik Dzsudzsákot és Guzmicsot az Ausztria elleni győztes mérkőzésen 2016. június 14-én. Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Pont egy éve a magyar szurkolók évtizedek óta nem látott mennyiségben és minőségben lelkesedtek az Eb-n hősiesen helytálló magyar válogatottért. Most viszont, hiába állt pályára öt ember is az Eb-n játszó csapatból, történetük legkínosabb vereségét szenvedték el Andorrán. Pontosan ekkorát változott a világ:

link Forrás

A pénteki meccs után a dühös magyar szurkolók és a hozzájuk bocsánatot kérni kimenő játékosok, az alig egy éve még istenített Dzsudzsák Balázs közé az andorrai biztonságiak álltak, hogy ne legyen komolyabb atrocitás. A szurkolók azt skandálták: „kurva gyenge”. Ezek voltak a lefújás utáni percek:

link Forrás

Dzsudzsák Balázs az M4 Sportnak nyilatkozva el is sírta magát.

link Forrás

Ezeket mondta:

  • „Az, hogy ilyen gólt kapunk és kikapunk Andorra ellen… Felesleges bármit mondanom, hát levetették velünk a mezt. Egy éve ilyenkor a csúcson voltunk, most meg a pokolban. Ez mindennek az alja. Én elnézést kérek mind a szurkolóktól, akik ide kijöttek, mind a tévénézőktől vagy akik szeretik a magyar labdarúgást. Vállalom érte az én felelősségem is. Nem is fogok itt sajnálkozni, nem kell senkit sajnálni. Ezt tiszta szívemből mondom. Itt voltam a végéig, ki is lehetett volna ebből szállni, ebben a pillanatban ez nagyon úgy nézett ki.”
  • „15-16-17 évesekkel vagyunk. Oké, hogy Andorra ellen, amire nincs mentség, de nem mindig az van, ami épp látszik.”
  • „Egyelőre csak azt tudom mondani, hogy erre nincsenek szavak és erre nincsen bocsánat.”
  • „Ráadásul most egy picit egyedül is vagyok. Nem azért, hogy kellene bárki is, aki megvédjen, de nincs egy Gerzson, se egy Priska, se egy Szala, se egy olyan, aki átérzi azt, hogy mit jelent az, hogy válogatott, hogy mit jelent az, hogy megfelelni a szurkolóknak.”
  • „Most is csak azt hallom, hogy Dzsudzsák az arab, Dzsudzsák a pénzéhes. És nem hiszem, hogy nem mentem ezen a meccsen és nem próbálkoztam, és nem tettem meg legalább azt, hogy ne kapjunk ki. De itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.