Története legkínosabb vereségét szenvedte el a magyar válogatott Andorrán

futball
2017 június 09., 20:36
comments 1042

A selejtezőkön nyújtott teljesítménye alapján eddig sem volt esélye a magyar válogatottnak, hogy kijussunk az oroszországi világbajnokságra, de most meg is alázta magát azzal, hogy kikapott a világranglista 186. helyén álló Andorrától 1-0-ra. (Magyarország a 33. volt eddig.)

photo_camera Fotó: PASCAL PAVANI/AFP

A 80 ezres Andorráról azt érdemes tudni, hogy a játékosai többsége a spanyol ötödosztályban játszik, páran a negyedben. A legjobbjuk egyenesen spanyol harmadosztályú félprofi, de ő most nem volt a csapatban. Ez volt a 141. meccsük, amelyen mindössze az ötödik győzelmüket aratták. Tétmeccsen egészen eddig egyszer nyertek, még 2004-ben Macedónia ellen. Most meglett a második győzelmük is, ellenünk. A három korábbi meccsen még gólt sem rúgtak nekünk, 11-0-s gólkülönbségről indult a mai meccs.

link Forrás

A magyar válogatott első félidei teljesítménye értékelhetetlen volt, közben nagyon szép gólt szereztek az andorraiak. A másodikban is legfeljebb annyi történt, hogy kicsit jobban akart a magyar csapat, de Andorra lelkesedésben simán lenyomta a válogatottunkat, ez bőven elég is volt. Andorrát természetesen verni kellett volna, ha nem is simán, mert ebben a selejtezősorozatban otthon nehezen adták meg magukat: Svájc csak 2-1-re nyert, Lettország csak 1-0-ra, az andorrai kapus hibájának köszönhetően. Feröerrel 0-0-t játszottak.

Így állt fel a történelmi vereséget szenvedő válogatott: Gulácsi - Bese, Vincius, Lang (Balogh, 58.), Tóth Bence - Nagy Ádám, Kleinheisler - Dzsudzsák, Stieber (Nagy Dominik, 21.), Gyurcsó (Sallai, 71. perc) - Eppel

A keretben sem volt a horvát gólkirály Futács Márkó, a lengyel bajnokság után az amerikaiban is gólokat termelő Nikolics Nemanja és a Bundesligában jó idényt záró Szalai Ádám. Utóbbi sérült volt, Futács és Nikolics egyszerűen nem kapott meghívót Bernd Strocktól. A magyar válogatott az elmúlt négy meccsén nem tudott gólt szerezni. Nagy helyzetei most sem voltak.

photo_camera Fotó: PASCAL PAVANI/AFP

Alig egy éve még az Európa-bajnokságon játszott a magyar válogatott. Mintha meg sem történt volna, Bernd Storck pedig mégsem egy zseni, vagy az volt, de elmúlt. Öten ott voltak a mostani csapatban is azok közül, akik az Eb-n szerepeltek egy éve.

A meccs után a dühös magyar szurkolók és a hozzájuk bocsánatot kérni kimenő játékosok, az alig egy éve még istenített Dzsudzsák Balázs közé az andorrai biztonságiak álltak, hogy ne legyen komolyabb atrocitás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.