Macron megpróbálja elszívni az agyakat Trump elől

Néhány nappal azután, hogy Donald Trump amerikai elnök kiléptette az USA-t a párizsi klímaegyezményből, az újonnan megválaztott francia elnök újabb határozott lépést tett, hogy borsot törjön Trump orra alá.

Franciaország minden olyan kutatónak, diáknak, tudósnak, aki a globális felmelegedéssel, a klímaváltozással foglalkozik, négyéves kutatási ösztöndíjat ajánl fel a Make Our Planet Great Again oldalon keresztül.

Macron egyébként már februárban, még bőven a kampányban üzent angol nyelven (!) az amerikai tudósoknak, akiket meglehetősen elbizonytalanított Trump klímáról alkotott elképzelése, hogy bátran, akár családostul is költözzenek Franciaországba, ahol szabadon tudják kutatni a témát.

„Jól tudom, hogy az új elnökük radikálisan visszavágta a kutatásra szánt büdzséket, és meglehetősen szekptikus a klímaváltozással szemben. Nekem erről nincs kétségem.”

A videó óriási népszerűségre tett szert az amerikai tudományos életben és médiában, azóta pedig elkészült a pályázati oldal is. (Business Insider)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.