Zagyva–György: Szó sem volt antiszemitizmusról

„Varga B. hazudik, szó sem volt antiszemitizmusról vagy a családjáról. Legyen nyilvános a hangfelvétel!”

– közölte Zagyva-György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képiselője szombaton elküldött nyílt levelében.

A Pesti Srácok számolt be arról, hogy Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke – miután a szintén radikális Varga B. Tamással összekülönböztek azon, hogy a volt jobbikos parlamenti képviselő támogatja Gulyás Márton igazságosabb választási rendszerért indított mozgalmát – zsidózva fenyegette meg telefonon Vargát.

Zagyva elismerte, hogy indulatos szavakat használt, „elhangozhatott olyan, ami átléphette a törvényesség határát (ezekért minden jogi felelősséget vállalok), azonban szó nem volt antiszemita kijelentésekről, vagy bármilyen családirtással való fenyegetésről.”

A volt képviselő ezért ragaszkodik ahhoz, hogy nyilvánosságra hozzák az ominózus hangfelvételt, annak tartalmáról eddig ugyanis csak a kormányzati propagandaégpezet egyik kiemelten finanszírozott blogja, a Pesti Srácok számolt be.

Zagyva kilátásba helyezte azt is, perelni fog az őt ért rágalmazásért:

„Varga minden egyes kijelentéséért jogilag felelni fog. Rágalmazásért Varga és minden – a hazugságokat tényként állító – médium ellen feljelentést teszek. A büntetőeljárás végén Varga (és a hazugságait átvevő, azokat tényként állító médiumok és személyek ellen) polgári peres kártérítési eljárást fogok kezdeményezni.”