Orbán utasította Pintért, hogy lépjen fel a zsidózva fenyegetőző Zagyva György Gyula ellen

„Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel” – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel, Hollik István KDNP-s képviselő ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatója után. Havasi hangsúlyozta, hogy Orbán a Parlamentben többször is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

Fotó: Zagyva György Gyula / Facebook

A Pesti Srácok számolt be arról, hogy Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke – miután a szintén radikális Varga B. Tamással összekülönböztek azon, hogy a volt jobbikos parlamenti képviselő támogatja Gulyás Márton igazságosabb választási rendszerért indított mozgalmát – zsidózva fenyegette meg telefonon Vargát.

Ebből rendőrségi ügy lett, Zagyva pedig a fideszes blognak részben beismerte a vádat: „Igen, indulatosan, lehet, hogy akár a törvényességi határokat átlépve beszéltem. Vállalom a következményeket, büntessenek meg érte. Bár ideges és feszült voltam, akár agresszívnak is lehetett tekinteni, de a családját nem fenyegettem, mert azt sem tudtam, hogy van neki.”