Amennyiért a kormány visszabontatná a paneleket, egy új ház is kijönne

politika
2017 június 11., 04:38

A Magyar Idők kérte ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökének véleményét a kormány panelvisszabontási ötletéről. Koji László két problémát említett a lapnak: 

  1. Mivel a magyar cégek eddig csak teljes bontást végeztek ilyen épületeknél, ezért alapos tervezésre, ahhoz pedig kellő időre lenne szükség.
  2. Drága.

Koji szerint az emeletek visszabontásának, és a meglévő lakások felújításának költsége

egy új építésű lakás bekerülési költségének legalább 80 százalékára rúgna.

És ehhez ugye még hozzá kell adni az elköltözők új lakásának az árát. Az elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel a beruházás alatt az adott épület építési területté válik, az építkezés idejére mindenkinek ki kéne költöznie, ami további költséget jelentene. 

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Lázár János tavaly vetette fel először, hogy a nyári hónapokban nagyon meleg van a panellakásokban, ezért érdemes lenne a felső emeleteket elbontani, az ott élőket pedig kertes házakba költöztetni. Az ötlet ismét felmerült, mikor Orbán Viktor Lázár vendége volt Hódmezővásárhelyen. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.