Zagyva György Gyula feljelentette Orbánt hivatali visszaélés miatt, kész Strasbourgig vinni az ügyet

2017 június 12., hétfő 21:48
175

Közleményt adott ki Zagyva György Gyula, ami szerint 

hétfőn hivatali visszaélés miatt feljelentette Orbán Viktor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen.

Szerinte azzal, hogy miniszterelnök szombaton arra utasította Pintér Sándort, hogy vizsgálja ki ügyét, beleavatkozott egy már folyamatban lévő eljárásba, amit a magyar törvények tiltanak. Zagyva kész harcolni:

"a független magyar igazságszolgáltatásban eddigi tapasztalataim alapján cseppet sem bízva az ügyet a strassbourg-i székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága elé is el fogom vinni,"

zárja közleményét. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Pesti Srácok számolt be arról, hogy Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke – miután a szintén radikális Varga B. Tamással összekülönböztek azon, hogy a volt jobbikos parlamenti képviselő támogatja Gulyás Márton igazságosabb választási rendszerért indított mozgalmát – zsidózva fenyegette meg telefonon Vargát. Ezután érkezett egy feljelentés rendőrséghez.

Ezután közölte szombaton azt az MTI-vel a kormányfő sajtófőnöke, hogy

„Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel.” 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt