Csak pár háztömbnyire jutott a szerkesztőségünkbe benéző zágrábi postagalamb

ÁLLAT
2017 június 13., 21:17
comments 34

Bíztunk benne, hogy a 444-et meglátogató zágrábi postagalamb múlt hét óta már Horvátország felé száguld. A madár valószínűleg egy versenyről hazafelé tévedhetett hozzánk, és amikor megjelent az ajtónk előtt, mi a Magyar Postagalamb Sportszövetség útmutatásának megfelelően megkínáltuk vízzel, hogy minél gyorsabban kipihenje magát. 

De úgy tűnik, nem jutott messzire. 

A Margit körúttól a Bem térig még kényelmes sétával is csak 5 percig tart eljutni.
photo_camera A Margit körúttól a Bem térig még kényelmes sétával is csak 5 percig tart eljutni.

Nemrég az egyik olvasónk, Zoltán jelezte, hogy a madár a hétvégén az ő Bem téri társasházukba költözött be. A déli menetirány nagyjából rendben is volna, de a Bem tér tényleg nem egy Zágráb. Ez a táv a szerkesztőségtől még nagyon kényelmes sétával is csak 5 perc alatt megtehető, nemhogy repülve. 

A postagalamb Zoltánék Bem téri gangján.
photo_camera A postagalamb Zoltánék Bem téri gangján. Fotó: Olvasónk

A galamb persze most is minden lakóval szuper barátságos, a vizet és az ételt is elfogadja, a gyűrűszámát hagyta megnézni, csak nem úgy tűnik, mint aki haza akar menni. Zoltán még hétfő délben is találkozott vele. 

photo_camera Fotó: Olvasónk

Mivel Zoltánnak is aggódott, hogy a galamb nem lehet a legjobb formában, megkérdezett egy korábban versenygalambokkal foglalkozó madárszakértőt, aki megnyugtatta, hogy ha nincs eltörve a szárnya, akkor nem lehet nagy baj. A postagalambokkal előfordul, hogy annyira kimerülnek, hogy akár 1-2 hétig is eltart, amíg elég erőt tudnak gyűjteni az induláshoz. 

Szóval remélhetőleg csak taktikai szünetről van szó, és a horvát versenymadár a hirtelen jött ismertségét kihasználva a II. kerület környező házaiban raktároz be a hosszú útra.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.