A Google azt szeretné, ha sokkal több dolgodat tartanád a Drive-ban

tech
2017 június 14., 18:29
comments 26

Az eddigi funkciójához képest sokkal masszívabb backup eszköznek szánja a Google a Drive-ot: szerdán megjelent közleményük szerint a jövőben nem kell majd külön feltöltögetni a neten is tárolni kívánt fájljaidat a Driveba, hanem a Google képes lesz folyamatosan figyelni és szinkronizálni a kijelölt mappákat. 

A tervek szerint június végén jön majd ki a Backup and Sync névre keresztelt alkalmazás, ami az első elemzések szerint egyszerre fogja váltani a klasszikus Drive alkalmazást és a Google Photos Backup alkalmazást is. 

A Google egyben azt is javasolja, hogy a mezei felhasználók váltsanak nyugodtan az új funkcióra, üzleti előfizetőik viszont kicsit még tartsanak ki a hagyományos Drive mellett. 

Van a fejlesztés körül több kérdőjel is, egyrészt nem világos, hogy például lehet-e majd Driveban szerkesztett fájlokat egyszerre több számítógéppel is szinkronizálni, valamint feltehetően ezek a fájlok is bele fognak számítani a hagyományos felhasználók számára ingyenesen elérhető 15 gigás keretbe, ami így elég könnyen megtelik majd. (Persze már eddig is könnyen megtelt.) Hogy erre mi lesz a Google válasza, például emelik-e az ingyenes tárhely mennyiségét, az egy izgalmas kérdés. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.