Kijutott a női kézilabda-válogatott a világbajnokságra

sport
2017 június 14., 17:51
comments 36

A magyar női kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott Szlovákia vendégeként a világbajnoki selejtező szerdai visszavágóján Pozsonyban, így 52-43-as összesítéssel kijutott a decemberi, németországi tornára.

Klivinyi Kinga (k), valamint a szlovák Karin Bujnochova (k, hátul) és Martina Skolkova a női kézilabda világbajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2017. június 10-én. A világbajnokságnak idén Németország ad otthont decemberben.
photo_camera Klivinyi Kinga (k), valamint a szlovák Karin Bujnochova (k, hátul) és Martina Skolkova a női kézilabda világbajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2017. június 10-én. A világbajnokságnak idén Németország ad otthont decemberben. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese 28-19-re győzött szombaton a párharc első, debreceni mérkőzésén, így idegenben nem fenyegette veszély a továbblépését. A magyar csapat többször is vezetett három góllal, de rendkívül hullámzó játékot produkált, így az előnyét végül nem tudta megőrizni. A mezőny legeredményesebb játékosa Görbicz Anita volt nyolc találattal. 

 A két csapat 20. alkalommal találkozott egymással: egy szlovák és 16 magyar siker mellett ez volt a harmadik döntetlen. A decemberi lesz a sportág 23. női világbajnoksága, a magyarok csak kétszer, 1990-ben és 2011-ben hiányoztak a mezőnyből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.