Meghalt a férfi, aki meglőtt egy republikánus politikust Virginiában

külföld
2017 június 14., 20:30

Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki megsebesítette Steve Scalise amerikai képviselőt Virginia államban szerdán. Ezt Donald Trump elnök jelentette be a Fehért Házban.

A lövöldözés egy republikánus kongresszusi csoport reggeli baseball-edzésén zajlott le Alexandria városban, Washington közelében. Egy férfi puskával adott le lövéseket a sportoló képviselőkre, az edzésen jelen levő biztonsági őrök viszonozták a tüzet. A rendőrség őrizetbe vette a lövöldözőt. A legfrissebb jelentések szerint a lövöldözésben Scalise képviselő mellett még négy embert ért lövés, két rendőrt, és kongresszusi politikusok mellett dolgozó két munkatársat. 

Szerda esti hírek szerint válságosra fordult Scalise állapota - jelentette a CBS televízió. Az 51 éves louisianai republikánus politikust a csípőjén érte a lövés, és egy washingtoni kórházban megoperálták. A CBS televíziónak a kórházra hivatkozó legfrissebb információi szerint műtét közben komplikációk léptek fel és a politikus állapota válságos. 

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Az alexandriai rendőrség közlése szerint a lövöldöző férfi James T. Hodgkinson, az Illinois szövetségi államban lévő Belleville lakója volt. 2006-ban testi sértés és egy gépkocsi megrongálása miatt vádat emeltek ellene, de aztán a vádat ejtették.

A támadó a sajtóértesülések szerint a 66 éves James Hodgkinson volt. Közösségi oldalakon megjelent posztjai alapján heves Trump-ellenes kirohanásai voltak és korábban önkénteskedett Bernie Sanders kampányában. A hír megjelenése után Sanders közleményben reagált, undort keltőnek és megvetendő cselekedetnek nevezve a támadást, és leszögezte, hogy az erőszak bármilyen formája elfogadhatatlan. 

link Forrás

Beszédében Donald Trump is egységre és összefogásra szólította fel az országot.     Hangsúlyozta, hogy bár lehetnek nézetkülönbségek, de "ilyen időkben emlékeztetni kell arra, hogy mindenki aki nemzetünk fővárosában szolgál, mindenekelőtt hazaszeretetének köszönhetően van itt". "Abban mindannyian egyetérthetünk, áldjuk azt, hogy amerikaiak vagyunk". (BBC, MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.