„Sokat bántják Putyint” - mondta Oliver Stone, mire a közönség nevetésben tört ki

külföld
2017 június 14., 06:23
comments 121
link Forrás

Elindult Oliver Stone négyrészes interjúsorozata, ami Vlagyimir Putyinnal készített interjúit dolgozza fel. Ennek alkalmából a rendező Stephen Colbert műsorának vendége volt, és egészen szokatlan felállás alakult ki: Colbert nem a beszélgetősműsoros puhaságot hozta, hanem többször határozottan kérdezte Stone-t arról, hogy

miért nem volt keményebb Putyinnal szemben.

A Putin Interviews első részei alapján ugyanis a rendező nem volt túl kritikus, súlyos állításokat hagyott visszakérdezés nélkül, érzékeny témákra nem kérdezett rá.

Stone a műsorban arról beszélt, udvariasnak kellett lennie, és két év alatt (ennyi idő alatt készültek el az interjúk) kellett a „nagyon elfoglalt” Putyin bizamába férkőznie.

Amikor Colbert arról kérdezte, mi a legmeglepőbb a filmben, Stone azt válszolta:

 „Elkötelezett az országa iránt, lenyűgözően nyugodt, és soha nem mond rosszat senkire. Pedig sokat szidják és bántják” - erre pedig már a közönség is nevetni kezd. Stone erre annyiban módosít:

„Sokat bántják a sajtóban.” 

Később Colbert azt mondja Stone-nak, mégiscsak egy elnyomó vezetőről van szó, akit újságírók megölésével vádolnak, hogyan tisztelheti Stone ennyire a szólásszabadság híveként. Mire a rendező azt válaszolja:

„Az kétségtelen, hogy szociális konzervatív.” 

A közönség ekkor ismért nevetni kezd. 

„Nem értem, miért nevetnek” - mondja Stone.

„Mert ez elég enyhe kifejezés volt” - válaszolja Colbert.

A beszámolók szerint egyébként az első két rész valóban nagyon puha Putyinnal szemben, de a negyedik részben már kritikusabb szempontok is felmerülnek, és Stone is keményebben kérdezi az orosz elnököt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.