A vizes vb és a Red Bull Air Race miatt 2 hónapra lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér környékén

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A júliusi FINA vizes világbajnokság és Red Bull Air Race rendezvények, valamint azok előkészítési és majdani bontási munkálatai miatt péntektől várhatóan 2 hónapra lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér környékén, forgalmát az ideiglenesen kétirányúsított Fő utcára terelik – jelentette be a BKK.

A 2017-es vizes világbajnokságra készülő óriás-ugrótorony építkezésének helyszíne a fővárosi Batthyány téren 2017. január 3-ánFotó: Illyés Tibor/MTI

A munkák az érintett villamos- és buszforgalmat 2 napon (június 18-án és július 9-én) érintik, ekkor a 19-es villamos részben a 17-es vonalára terelve, a 41-es villamos rövidített, a 109-es busz pedig módosított útvonalon közlekedik.

A budapesti FINA vizes világbajnokság és a Red Bull Air Race rendezvények idején érvényes forgalmi rendről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

Itt írtunk arról, hogy ráfizetéses lehet a fővárosnak a Nagy Futam és a Red Bull Air Race, aminek a pénzügyeiről a szervező Hungaroring Zrt. hallgat. A vizes vb költségei már 100 (vagy inkább 130) milliárd forint fölött vannak.