Jordán Tamás marad a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója

2017 június 15., csütörtök 21:18
58

Szombathely közgyűlése Jordán Tamást, a színház Weöres Sándor Színház alapító igazgatóját választotta meg igazgatónak – írja az MTI. Az ügyvezető igazgató kinevezése 2018. október 1-től 2021. január 31-ig szól, az önkormányzati testület ugyanis egy korábbi döntésével Jordán Tamás jelenlegi, 2017. szeptember 30-ig szóló megbízását – az előző pályázat eredménytelenné nyilvánítása után – egy évvel meghosszabbította.

Jordán Tamás

Jordán 10 éve áll a szombathelyi színház élén, és pályázott újra. A másik induló Dér András filmrendező volt, akit Vidnyánszky Attila és Eperjes Károly támogatott, de ő visszalépétt, miután nyilvánosságra került a titkolt pályázata. Ám hiába maradt Jordán az egyedüli pályázó, és állt ki mellette a színészszakma nagy része is, illetve tartottak mellette tüntetést, a szombathelyi önkormányzat nem hirdette győztesnek, a fideszes képviselőknek nem tetszett a munkája, csak egy évet kapott, azt is nagy nehezen.

A szombathelyi közgyűlés most tartózkodás és ellenszavazat nélkül választotta meg a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt