Cristiano Ronaldo állítólag már be is jelentette, hogy lelép a Realtól

sport
2017 június 16., 11:20
comments 87

Címlapos szenzáció a portugál focisajtóban: a Bola és más lapok szerint Cristiano Ronaldo eligazol Madridból. Ezen a ponton figyelmeztetném az olvasókat, hogy a nemzetközi futballsajtó cikkei - és azon belül is az átigazolásokról szólók - a magyar politikusoknál is megbízhatatlanabbak, de az se legyen, hogy nem szóltunk, ha utóbb kiderülne, hogy ez speciel igaz volt.

A portugál kollégák szerint Ronaldónak nem magával a klubbal, hanem a spanyol adóhatósággal van baja, mivel éppen most vádolták meg összesen 14,7 millió eurós adóelkerüléssel. A világ két leghíresebb focistájának egyikét azzal vádolják, hogy külön adóelkerülő céget hozott létre az arculati jogaiból származó bevételek elrejtésére, és ezeket a bevételeket hosszú éveken át el is rejtette.

A Bola szerint Ronaldo döntése megmásíthatatlan, amit már közölt is Florentino Perez klubelnökkel.

Emlékezetes, hogy Ronaldo nagy vetélytársát, Lionel Messit és az édesapját idén ítélték el Spanyolországban pont ugyanilyen adótrükkök miatt jogerősen 15 hónapos börtönbüntetésre és 1,3 millió eurós büntetésre, bár börtönbe szinte biztosían nem kell végül vonulniuk. Az ítélethez az is kellett, hogy az eljárás közben Messi apja már befizessen 5 millió eurót, vagyis a vitatott összeget és annak kamatait. Messiék 4,1 millió eurónyi adót nem fizettek meg - vagyis jóval kevesebbet Ronaldónál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.