15 millió eurós adócsalással vádolják Cristiano Ronaldót

 Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA

A portugál világsztár azt nyilatkozta, nem aggódik, nincs takargatnivalója, miután spanyol ügyészség jelezte, hogy pert indítanak ellene, amiért 2011-ben illetve 2014-ben összesen 14,7 millió euró adót nem fizetett be.

A vád szerint Ronaldo (vagy hát feltehetően pénzügyi tanácsadói) valami trükkös üzleti konstrukción keresztül próbálták kikerülni a reklámbevételeinek adóvonzatait. 

Decemberben kiszivárgott dokumentumok alapján már egyszer körbejárta a sajtót, hogy Ronaldo offshore-számlákat használva próbálta elkerülni egyes adóterhek befizetését. A sportoló tagadott akkor és most is, és magabiztosan nyilatkozott a Radio Television Portuguesának. 

Ronaldo a legjobban fizetett sportoló a világon, csak tavaly 93 millió eurót keresett a fizetésén, a bónuszokon és a különböző jogdíjakon keresztül. 2009 óta él Spanyolországban, akkor szerződött a Real Madridhoz. 

Nagy riválisát, a szintén horribilis összegeket kereső barcelonai Lionel Messit májusban 21 hónap börtönre és 2 millió eurós kártérítésre fizetésére kötelezte a bíróság. Mivel Messi nem büntetett előéletű, és két évnél rövidebb börtönbüntetést, kapott, automatikusan felfüggesztették büntetését. 

Cristiano Ronaldo ilyen hírbehozós évet él idén, áprilisban nemi erőszakkal gyanúsította meg egy nő a portugál játékost, akit ez nem nagyon zavart idén a teljesítésben, spanyol bajnok és BL-győztes lett. (BBC)